Ygs Puan Hesaplama Programı

Ygs Türkçe (Soru:40)
Ygs Matematik (Soru:40)
Ygs Fen Bilimleri (Soru:40)
Ygs Sosyal Bilimleri (Soru:40)

Ygs Puanı Hesaplama Programı ve Sistemlari 2016 - 2017

Ygs puanı hesaplama programı ile Ygs puanınızı yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. YGS’de iki baraj var. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekiyor. Bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar.

YGS sınavında verilen 4 yanlış cevap 1 doğru cevabın yok sayılmasına neden oluyor. Yani YGS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soruluyor. Bu testlerden alınan puanların ortalaması hesaplanıp bu sayede de standart sapması bulunuyor. Elde edilen ortalama ve standart sapma kullanılarak ortalama 50, standart sapma 10 puan olarak değerlendiriliyor. Bunun sonucunda da standart puan hesaplanıyor.

YGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları ağlanacaktır.