Teog sınavına nasıl çalışmalı?


Teog sınavına nasıl çalışmalı?

Teog en kaba tabiriyle liseye geçmek için girilen sınavdır. Yarışın bu kadar arttığı bu zamanda öğrenciler hayallerindeki liseye girebilmek için yapabileceklerinin en iyisini yapmalı. Her öğrencinin çalışma yöntemi farklı ve kendine özeldir ancak öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı doğrular ve yanlışlar vardır. Öğrenci sınav sistemini çok iyi bilmeli.

1- Geçmiş senelerdeki sınavlar hakkında bilgisi olmalı ve test tekniğine hakim olmalı.

2- Hedefini belirlemeli, liseleri araştırmalı ve istediği liseleri bilmelidir.

TEOG sınavına çalışırken yapılması gerekenler.

Öğrenci öncelikle kendini tanımalıdır. En iyi öğrenme tekniğini belirlemeli ve konu öğrenme aşamasında en verimli yolu seçmelidir çünkü Teog için konulara hakim olmak yeterli değil ayrıca öğrenci bildiklerini test soruları üzerinde de uygulayabilmeli. Test soruları üzerinde en iyi başarıya ulaşmak için pratik çok önemlidir bu yüzden konu öğrenme en kısa sürede halledilmeli ancak konu tamamen öğrenilmeden test çözmek kafa karıştırıp konu üzerindeki başarıyı olumsuz etkileyecektir. Çoğu öğrencinin yaptığı en büyük hata çözemedikleri soruların doğru çözümünü öğrenmiyor oluşları. Çözdüğünüz testleri yanlış yapmak için çözdüğünüzü unutmayın. Test çözerken amaçlarınızdan biri bildiklerinizi uygulayıp hız kazanmak iken diğer bir amacınız yapamadığınız soruların çözümünü öğrenip bir daha aynı hatayı yapmamak. Bu yüzden çözdüğünüz her soruya potansiyel Teog sorusu gibi bakmalısınız çünkü yanlış yaptığınız tarzda bir sorunun sınavda çıkması da muhtemel.

Teog sınavına hazırlanan öğrenci yaşı gereği duygu karmaşası yaşıyor ve dikkat toplama zorluğu çekiyor. Öğrencinin çalışma verimini arttırmak için öğrenci velisine de çok görev düşüyor. Öğrencinin motivasyonu ve kendine güveni yüksek tutulmalı, ona duyulan sevginin sınav başarısı ile hiçbir alakası olmadığı hissedilmeli. Öğrenciyle sınav kaygısını azaltmak için rahatlatıcı konuşmalar yapılmalı bazense sınavdan hiç bahsetmeden özel zaman geçirilmeli. Öğrenci de ailesinin sınavı ciddiye almasının sadece onun  geleceğini önemsedikleri için olduğunu bilmeli.

Teog sonucuyla gireceğiniz lise önemli ancak istediğinizden kötü bir liseye girmeniz istediğiniz mesleği ya da üniversiteyi seçmenizi engellemeyecektir. Bu yüzden elinizden geleni yapmalısınız ancak Teog sınavının hayatınızın tamamı olmadığını unutmamalısınız. Kendinize zaman ayırmaktan kaçınmamalı bazen kendinize küçük molalar verip sınavı tamamen kafanızdan silerek zaman geçirmelisiniz. Bu molalar geri kalan zamanda verimli çalıştıysanız çok iyi gelecektir ancak verimli ve yeterli çalışma söz konusu değilse öncelikle çalışma sisteminizi oturtmalısınız.

Düzenli çalışma herkesin bildiği gibi sınav başarısı için oldukça önemli bu yüzden öğrenci düzenli bir hayata geçiş yapmalıdır. Düzenli çalışma için düzenli uyku ve düzenli beslenme de gereklidir. Konu eksiklerine ve yapması gerekenlere göre her hafta yeni bir haftalık plan hazırlayarak vücudunu düzenli bir çalışma temposuna alıştırmalıdır.